středa 14. srpna 2013

Uzený tempeh na smetaně

Tohle jsem okopčila z letáku OtevriOci.cz. Je to moc dobrý, uzený tempeh s tymiánem a smetanou vytvoří zajímavou chuť.

Pro 2.osoby:
200g uzeného tempehu
4 stroužky česneku
4 špetky tymiánu
1/2 nebo min zel.bujonu (Wurzl)
150-200ml rostl.smetany
oliv.olej
a příloha (v originálním receptu jsou doporučené fettucine nebo tagliatelle, mě to chutná se vším:D)

tempeh na smetaně a pečené brambory s rozmarýnem 
Na rozpáleném oliv.oleji zpěníme česnek, poté přidáme nakrájený tempeh, 3 špetky tymiánu a za stálého míchání na středním plameni smažíme asi 10minut. Můžeme přidat nakrájené houby. 
Pak vše zalijeme smetanou a přimícháme bujon a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. 
Nakonec přidáme poslední špetku tymiánu a můžeme ještě zakápnout citronem (já ho nedávám).

Brambory s rozmarýnem dělám tak, že je nejdřív uvařím, pak je nakrájené naskládám na plech (klidně se šlupkou), potřu je prolisovaným česnekem a oliv.olejem, osolím a přidám čerstvý rozmarýn a pokud mám, tak ještě rozmarýnové koření na brambory z DM drogerie. 
Peču asi půl hodiny, pak je dám na pánev a na sucho smažím, dokud nemají kůrku.

Žádné komentáře:

Okomentovat